Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
100 - 150 g białej cebuli przekrojonej na pół
-
100 - 150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
250 g mąki pszennej
-
140 g wody
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu (ok. 100 g)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
597.5 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1459.1 kJ /
348.7 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
54.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Kołaczyki z bryndzą
1 godz. 40 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6, TM7)
1 godz.
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min